kedd, november 30, 2010

Design - Szobai radiátor - Top 5 luxus

2005 óta foglalkozom a színes radiátorokkal. Nem titkolom, egy év kihagyást követően visszatértem hozzájuk, de egy kicsit már más minőségben, de ez egy másik történet. Itt a hideg, itt a tél! Többeket foglakoztat talán a radiátor kérdés. A kedvenceimmel kezdeném, a luxus kategóriával! A szempont ezúttal a küllem, design, funkció, íme:

A több száz éves múltra visszatekintő, német gyártó a Zehnder Charleston radiátorával is, a hagyományos értékek képviselője. Angolszász, polgári otthonok tradícióit megőrzendő, ideális választás. Rendkívül széles a méret variáció, mind az oszlopok száma tekintetében (mélység), mind magasság tekintetében. Mivel úgynevezett tagos radiátor, éppen ezért a minimális két tagot követően meghatározható az elemek száma, így a rendelkezésre álló szélesség is maximálisan kihasználható, igényeinknek megfelelően kialakítható. A képen alsó középcsatlakozással rendszerbe kötött modell látható. Ez a legesztétikusabb installálási megoldás, mivel ebben az esetben a fűtéscsövek a falban kerülnek elvezetésre, a szemünk számára láthatatlanok maradnak.

Egyetlen öntöttvas modellünk a Tiffany, a szecesszió maga. A Scirocco olasz design radiátor gyártó cég, igazán megfogalmazta azt, amit egy ilyen fűtőtest tekintetében elvárás lehet lakberendezői szemmel. Azért nem olyan snassz, mint amiket általában mindenki le szeretne cserélni, hiszen a felülete kétféle szín közül, az öntött vas szürke és fehér közül választható. Továbbá két magassági méretben elérhető, és két minta közül is választhatunk, melyek az elemeken láthatóak. 




Évről-évre igyekeztünk bővíteni kínálatunkat a lehető legexkluzívabb radiátorokkal. Ekkor került kínálatunkba a képen látható Glossy a francia Cinier-től. Egy speciális eljárás során nagy gonddal előállított, minden egyes darab egyedileg kézzel készített szobor műremek. Alapanya az Olycale kő, melyet a Pireneusok Dél-Franciaországban húzódó vonulataiból származtathatunk. További különlegesség a Swarovski kristályok a fronton. 

A Dualis örök kedvencem marad. Azt hiszem ez volt az első olyan radiátor, ami rabul ejtette a szívemet. Nem is csoda. Számtalan érdekességet rejt magába foglalva. Az alap vázra - acél csövek - kerül a hullámzott, strukturált felületű alumínium előlap. A lap szükségszerűen színesben is pompázhat. Retro stílusú vagy loft lakásokban, modern vonalat képvisel. Teljesítménye alapján, kiegészítő fűtőtestnek alkalmas, s így egy remekbe szabott design elem az enteriőrben. A Zehnder fürdőszobai törölköző szárítós kivitelben is gyártja. Ekkor vertikális elhelyezésben kerül kialakításban, és tetszés szerinti számú törölközőszárító rúd rendelhető hozzá. Több szélességi és hosszúsági méretben rendelhető!

Nem tudom ki hogy van vele, de a Screen radiátort, meglátni és megszeretni! Szintén a Scirocco a gyártó. Ez a szobai radiátor, nem pusztán egy hagyományos fűtőtest! Térelválasztó funkciója mellett, igazi esztétikai robbanás a lakberendezés tekintetében. Tisztán elektromos radiátor kivitel, tehát független a fűtésrendszertől. A vezetékeket a padlóban lehet elvezetni esztétikus installálás érdekében célszerű időben beszerezni, s nyers padlós stádiumban optimális beszereltetni. A különböző mintázat, mely megjelenik a radiátor "hálójában",  szimmetrikus-aszimmetrikus hatást fokozhat, alakíthat ki. Rozsdamentes acél alapanyaga, időtállóságáról biztosít. Szemet gyönyörködtető design műremek!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből