szerda, december 22, 2010

Dekor - Last minute karácsonyi dekorációs ötletek

Még mindig nem késő!!! Bár a bevásárlóközpontokban már konkrétan megmozdulni sem lehet, még sincs minden veszve. A polcok lefosztva, órákig tartó sorban állás, de nem is folytatom, hiszen a legtöbben bőrünkön érezzük. Tegnap este 10 körül mentem haza, mindenkinél Ikeás szatyor volt a buszon - még mindig nem kapok pénzt az Ikea promóért;) -  most semmi ilyesmit nem fogtok látni!


Tehát, letisztult elegancia, ami felsorakozik először bent: A piros szalagok visszafogott megjelenése, a csillárokról lelógatva egyszerűen kivitelezhető, és mégsem giccses. Ismételten a girland kerül terítékre-  ami mondhatni kötelező alap kelléke a karácsonyi dekorációnak - készülhet belőle koszorú, egy rövidebb izzósorral, néhány stílusosan összeválogatott gyertyával, mécsessel kiegészülve remek hangulatot kölcsönöz a komódnak vagy egy saroknak. Ha otthonod modern vagy minimál, és világos alapokon nyugszik, a sötét színek felhasználása is megengedett. Ettől lesz igazán ünnepi a hangulat. Két éve feketével dekoráltam, de a barnát azóta jobban preferálom. Élő virág használata is megengedett. A pattogó tűz mellett a kandalló mellé kuporodva egy forrócsokival mindenkit átjár a meleg és a szeretet!


Még mindig bent: Egy-egy harsány szín, és natúr alapok, kövek üveg vázában, vagy tálban elhelyezve, esetleg gömbökkel, gyertyával kiegészülve karácsonyi asztaldíszként szolgálhatnak. A csupasz ágak, gallyak is helyet kaphatnak kicsit behozva a telet az enteriőrbe. Masni, masni, masni! A karácsonyhoz hozzátartozik a szalag és a masni. Ez a dekorációban is nyugodtan megjeleníthető!


Ugyan fordított sorrendben közlöm, de ugyebár a vendégsereg először a portánkat látja meg. Lakásunk, házunk stílusát kell figyelembe venni a külső karácsonyi dekoráció kialakításánál. Attól függően, hogy a belső tér, mennyire vagy egyáltalán idomul ehhez, legegyszerűbben színek segítségével kapcsolhatjuk össze, egy egyszerű, jól eltalált koszorúval. A girland, a mécsesek, szalagok, izzók, gömbök csak ráadás! Vannak akik hazánkban is sportot űznek a ház külső dekorációjának fokozásából, és évről évre egyre több és több izzóval teszik ezt igazán látványossá, amit szerintem már az Google Earth-ről is látni lehet - egy baranyai településen található az említett ház.

Hazánk fővárosában igen elterjedt a belsőudvar, s ennek dekorálására hívnám fel a figyelmet! Megvallom tavaly egy rövid időre ingatlanozásra adtam a fejem év vége környékén, de sehol sem találkoztam díszített udvarral. Tudom, hogy kései ezen megállapításom, de érdemes elgondolkozni, hogy jövőre igenis fogjon össze a lakóközösség! Egy pillanat, amikor elindulunk reggel a hidegbe dogozni, vagy egy fárasztó nap után a sötétbe hazaérkezünk, mégis örömmel tölt el mindnyájunkat a közösen elkészített karácsonyi hangulat, szerintem megéri!

Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből