péntek, április 29, 2011

DIY - Esküvői meghívó

Tra-tata-tammm! Végre, először befotóztam egy DIY menetrendet! Nincs mese, vennem kell megint fényképezőgépet, mert a Droid képminősége messze elmarad az elvárásaimtól. Egy egyszerű, ám jópofa esküvői meghívó készítésébe avatlak be. Íme, csináld magad esküvői meghívó:


Merített papír feltekerve, egy szatén szalaggal összekötve, felcímkézve


Merített papír, papírvágó, szatén szalag, mérőszalag, lyukasztó, olló, címkék

A régies hatás érdekében merített papírra fog készülni a meghívó. Színek tekintetében döntsünk ízlésünknek megfelelően. A képen látható merített papír bézses színárnyalatú  - monitor beállítás függvénye, hogy mit látsz most;). A kiválasztott esküvői idézetet, meghívó szövegét előzetesen kinyomtatjuk.

 A meghívó címkék esetében már használhatunk bármilyen papírt. Ezzel módosíthatjuk is a meghívónk stílusát. A betűtípus esetében legyen szempont az olvashatóság! Ezt is kinyomtatjuk. 

A szatén szalag színének kérdésében egyfajta megoldás, ha a leendő esküvő dekorációjának domináló színeivel megegyező díszítés mellett döntünk. Mielőtt feldarabolnánk a szatén szalagot, tekerjünk fel egy meghívót, és próbáljuk ki mekkora az a méret, a szalag esetében, amivel megfelelő masnit tudunk készíteni. Ekkor mérjük meg az etalont, és az alapján a mérőszalag mentén aprítsuk fel a szatén tekercsünket szükség szerint. 

A papírvágóval készítsük el a címkéket. A téglalapra szeletelt címkéket ezután ollóval formázzuk, majd következik a lyukasztás, s így máris a szalagra tudjuk húzni. ELKÉSZÜLT! 


Nyomtatott merített papír
 (A merített papír nyomtatása tintasugaras nyomtatóval lehetséges!)


Szatén szalag feldarabolásra


Címke formázása


Címke lyukasztása


Elkészült esküvői meghívó


Így készült POP!
Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből