szerda, május 04, 2011

Design - 6-7 számjegyű radiátorok

Szenvedélyes rajongója vagyok a lakberendezési kiegészítőknek, ezek közül is főként a design radiátorok részesei hétköznapjaimnak. Több száz modell paramétere van a fejemben, a változásokról és egyéb dolgokról nem is szólván. Az első gyermekem a www.szinesradiator.hu most szépen lassacskán aktualizálódik a rendes éves árváltozásokat követve, és bővül az új termékekkel. Most 4 igazán exkluzív és drága luxus modellt szeretnék megmutatni, ami még nem került feldolgozásra. Lakberendezési ínycsiklandozásra fel! Íme, a kedvenceim:





TUBES / SoHo

Egy olasz gyöngyszem, Nekem és a minimál szerelmeseinek. Sajnos a gyártó weboldala nem elérhető, így árat nem tudok, de el tudom képzelni. Alapanyaga acél, a klasszikus tagos radiátort - vagy ha jobban tetszik,  öntöttvas tesóját- idézi, de tervezője átültette a modern formavilágba, így máris könnyebben lehet vele azonosulni.





TUBES / Milano

2006-ban alkotta meg Antonia Astori és Nicola De Ponti a Milano radiátort. Amikor elmondom az embereknek, hogy ez egy radiátor, legtöbbször a szemük kikerekedik. A Milano felszabadítja a radiátort , mentes a hagyományos installálási kötöttségtől, tehát nem teszi szükségesség hozzá a falat - persze falra szerelhető kivitelben is kapható. Nekem olyan retró feeling, de egyszerűen gyönyörűséges! Ára korábban kb. 2500 €-tól indult, de kialakítás, felületkezelési eljárás és méret függvényében változik.





TUBES / Montecarlo 

Peter Jamieson 2004-es munkája a Montecarlo. Praktikus fürdőszobai radiátor, egyszerre polc és fűtőtest, és nem elhanyagolható szempont, hogy szerintem még a pasik is imádják. Lehet króm, vagy színes teljesen mindegy, meglátjuk és akarjuk. Egy dolog szegheti kedvünket, az az ára, ami kb. 3000 €-tól indul, és igényeinktől függően változik. 

Cinier / Manhattan

Potom 6450 €-ért bárkinek lehet ilyen francia csodája - majd Nekem is lesz...egyszer :). Speciális előállítási technológia és alapanyag jellemzi, hiszen kőből készül. A Cinier család egyedileg, kézzel készített radiátor csodái a Dél-Franciaországban húzódó Pireneusokból származó Olycale kőből készülnek. Az Olycale kő különleges hőérzetet biztosít, és magának a radiátor felületének tapintásai is kellemes érzés. Nem tudom, ki-hogy van vele, de például én nem minden kő felülethez érek hozzá szívesen - de még papírhoz sem. Ha valaminek a tapintása számomra kellemetlen, kiráz a hideg, és ez kizáró ok is egyben, hogy bármilyen szinten is közöm legyen hozzá a jövőben. 

Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből